بررسی نگهداري هويج در سردخانه و درجه حرارت مطلوب و رطوبت نسبي و گردش هوا و بسته بندی-30015131

بررسی نگهداري هويج در سردخانه و درجه حرارت مطلوب و رطوبت نسبي و گردش هوا و بسته بندی|30015351|is-test
پژوهشگر گرامی،شما با عنوان بررسی نگهداري هويج در سردخانه و درجه حرارت مطلوب و رطوبت نسبي و گردش هوا و بسته بندی وارد وب سایت شده اید برای دریافت فایل می توانید به ادامه مطلب بروید.

فرمت فایل: word



تعداد صفحات: 9





مقدمه



هدف و دامنه كاربرد



شرايط چيدن و درجه‏بندي



بسته‏بندي هويج



پائين آوردن درجه حرارت



درجه حرارت مطلوب



رطوبت نسبي



گردش هوا



مدت نگاهداري







بطور كلي كيفيت سبزيجات را پس از برداشت از مزرعه نمي‏توان بهبود بخشيد و هدف از نگاهداري حفظ كيفيت اوليه است .



سبزيجات كيفيت خود را به چند طريق از دست مي‏دهند و فهرست ذيل نمايانگر زيانهائي است كه ممكن است در فاصله برداشت از مزرعه و هنگام مصرف به كيفيت آنها وارد آيد :



تغييرات متابوليك كه با تنفس گياه و يا رسيدن آن ارتباط دارد .



كم شدن رطوبت كه در نتيجه آن گياه پير و پلاسيده ميشود .



زخمي شدن و آسيب‏هاي مكانيكي



آفت زدگي



آسيب‏هاي فيزيولوژيكي



آسيب‏هاي مربوط به سرما و انجماد



تغييرات عطر و طعم



روئيدن و ريشه كردن



بنابراين حفظ كيفيت هويج در فاصله بين برداشت تا مصرف , زماني ميسر است كه محصول در شرايط صحيح از مزرعه برداشت شده و بطريق مناسب بسته‏بندي و حمل و نقل شود و به ترتيبي كه در زير آمده است آنرا نگهداري نمايند .



1 ـ هدف و دامنه كاربرد



هدف از تدوين اين استاندارد ارائه نحوه چيدن , بسته‏بندي , حمل و نقل و نگاهداري هويج ميباشد .



اين استاندارد در مورد هويج نوع Daucus carota Linnaeus كه در فصل زمستان براي نگهداري توليد ميشود بكار ميرود .



2 ـ شرايط چيدن و درجه‏بندي



2 ـ 1 ـ هويج‏هائي بايد براي نگهداري انتخاب شوند كه ديرتر كشت شده‏اند هويج بايد موقع جمع‏آوري زياده از حد رسيده نباشد پس از برداشت برگهاي بالاي هويج بايد چيده شود بدون آنكه آسيبي به ريشه وارد گردد .



2 ـ 2 ـ در مواقعيكه هويج در هواي باراني جمع‏آوري ميشود خشك كردن رطوبت حاصله از باران ضروري است ليكن بايد دقت شود تا رطوبت خود ريشه كاهش نيابد زيرا اين امر اثر نامطلوب در نگاهداري آن خواهد داشت .



2 ـ 3 ـ محصول هويج زمينهائي كه از لحاظ ازت قابل جذب بسيار غني هستند براي مدت طولاني قابل نگاهداري نخواهند بود .



2 ـ 4 ـ هويجي كه بمنظور نگاهداري انتخاب ميشود بايد كامل , سفت , سالم بوده و شروع به توليد تخم نكرده باشد ضمنا منجمد نبوده و اثري از رطوبت روي آن ديده نشود .



2 ـ 5 ـ هر گاه هويج را از مزرعه‏اي كه داراي گل عميق است برداشت نمايند نبايد گل را از آن جدا نمود شستن هويج قبل از انبار نمودن در امر نگاهداري اثر معكوس خواهد داشت ليكن شستن پس از خاتمه مدت نگاهداري اشكالي ندارد .



3 ـ بسته‏بندي هويج



3 ـ 1 ـ هويج را ميتوان در جعبه يا كيسه بسته‏بندي نمود و يا بطور غله در انبار نگاهداري كرد . هويج هر گاه بطور غله انبار شود ارتفاع انبوه هويج تابع رقم , سفتي هويج , كيفيت محموله و شرايط تهويه انبار محل نگهداري خواهد بود . حداكثر ارتفاع در مورد كيسه 3 متر و در مورد غله 1/75 متر ميباشد .